Småbrukarpodden

Odlingsplanering 2022

February 24, 2022 Season 2022
Småbrukarpodden
Odlingsplanering 2022
Show Notes

Nu är det dags för odlingsplanering. Odlingssäsongen är några månader bort men det börjar klia i fingrarna på oss bägge.

Våra tre bästa tips för dig som odlar:

  1. Odla sådant du tycker om att äta
  2. Odla sådant du tycker är kul att skörda
  3. Odla sådant du hinner med att ta hand om 

Det är lätt att odlingarna (bokstavligen) växer dig över öronen. Du behöver inte mer stress och press i ditt liv. Odla hellre få saker, men gör det ordentligt, istället för att fastna i konsumtionsträsket och köpa på dig allt möjligt.

Det här avsnittet är inspelat i realtid under vår odlingsdiskussion en förmiddag i mitten av februari. Ute var det nordliga vindar, snöfall som gav 5 cm snö och ca -5.
Ge dig också något roligt. Lägg till något speciellt som kanske fungerar, kanske inte. Men det spelar ingen roll om du lyckas eller misslyckas, det är bara för att väcka din odlingsglädje du skall göra det.

Skulle det inte fungera sågör det inget. Men ta reda påvarför detinte fungerade såatt du lärt dig något. Sedan kan du göra något av din nyvunna erfarenhet nästa gång.
Mattias odlingstest blir Sichuanpeppar. Tess kommer testa lite olika blommor. Vad testar du i år?

Länk till odlingsplaneringen har du här https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mzRRWFEl1DsOwm1qX67OJ7x748VFlINxwS5VFpV2G_8/edit?usp=sharing
Länkarna i planeringen uppdaterar vi till runåberg och nordfrö kontinuerligt. Det är resterav ett gammalt arbete du ser där.

Gå gärna in och kommentera!

Hushållningssällskapet har tagit fram Sortförslag för grönsaksodling i norra Sverge samt Frilandsgrönsaker i norr - odlingsbeskrivningar. Dessa är väl värda en genomläsning.

Hushållningssällskapet har även tagit fram odlingsbeskrivning för jordgubbar samt odlingsbeskrivning för udda bär (Aronia, Blåbärstry, Havtorn och Saskatoon). 

Bli LilltorpKompis! Gillar du det vi gör? Stöd oss då gärna.
För bara 19 kr i månaden kan du bli LilltorpKompis och stötta oss.

Annars så uppskattar vi om du delar det här avsnittet i sociala medier. Eller om du tar en kompis telefon och subscribar oss i dennes podspelare :)