Småbrukarpodden

Vatten som fryser, kostnad att köra samt godtycklighet

November 19, 2022 Season 2022
Småbrukarpodden
Vatten som fryser, kostnad att köra samt godtycklighet
Show Notes Chapter Markers

Mattias har postat ett experiment om att hindra vatten att frysa. Det rådet, dvs fyll en petflaska med saltvatten, fungerar inte av flera anledningar.
1. Fyller du en petflaska med vatten så sjunker den. Saltvatten är tyngre än färskvatten.
2. En petflaska som guppar runt hindrar inte vattnet från och frysa. Är det kallt och inget djur går dit för att dricka (dvs petar till flaskan så den guppar runt) så kommer vattnet att frysa.
Något som flyter på vattenytan som en flaska, träbit etc gör att vattnet fryser till långsammare, om det som guppar runt rör på sig. Hos oss så tog det tre timmarför vattnet att frysa till is.
 
Godtycklighet pratar vi en del om med. Hur ser du på godtycklighet att följa regler och lagar? Är det ok att strunta i regler bara för att ingen följer dem?
 
En annan sak i avsnittet är att Mattias fick köpbegär efter besök i storstan. En sak som han inte visste fanns upptäckte han att han nu behöver. Är det så vi beter oss när vi går runt i köpladorna? Vi hittar behov för att det finns produkter att köpa?

På slutet så diskuterar vi kostnad för att köra bil och hur vi värderar resor i pengar, något som göratt vi allt oftaretar många ärenden samtidigt.

Småbrukarpoddens snackgrupp är lanserad (på facebook). Du hittar den direkt på https://www.facebook.com/groups/724343842855485 eller via Länk i bion.

Bli LilltorpKompis! Gillar du det vi gör? Stöd oss då gärna.
För bara 19 kr i månaden kan du bli LilltorpKompis och stötta oss.

Annars så uppskattar vi om du delar det här avsnittet i sociala medier. Eller om du tar en kompis telefon och subscribar oss i dennes podspelare :)