Småbrukarpodden

Nytt år, nya möjligheter

January 07, 2023 Season 2023
Småbrukarpodden
Nytt år, nya möjligheter
Show Notes

På vintern är det inte särskilt mycket att göra på gården. Det är snöskottning, ved och eldning samt mata djuren. Det blirnästan som lite semester. Tess stickar och virkar och Mattias utvecklar sociala medier, webben och nyhetsbrevet.

Gå gärna in och prenumerera på nyhetsbrevet, eller gårdsuppdateringar som Mattias vill kalla det.

Mattias har skaffat från till en ny chili, Capsicum Flexousum. Det intressanta med den är att den tål minusgrader! Här är en video om den. Troligen kommer vi odla chili bakom tvn tills det blir varmare ute.

Annars är det ingen stress med odlingarna nu. Börja tänka på odlingarna nu, men gör inga planer. För vår del handlar det mest om var vi vill odla saker och fundera på de större dragen. Spannmål, potatis och lök för Mattias och jordgubbsland samt färdigställa hygelbäddarna för Tess del. 

Vårt stora fokus blir att skala ner och se till att det vi påbörjar komemr ut i jorden.

Småbrukarpoddens snackgrupp är lanserad (på facebook). Du hittar den direkt på https://www.facebook.com/groups/724343842855485 eller via Länk i bion.

Bli LilltorpKompis! Gillar du det vi gör? Stöd oss då gärna.
För bara 19 kr i månaden kan du bli LilltorpKompis och stötta oss.

Annars så uppskattar vi om du delar det här avsnittet i sociala medier. Eller om du tar en kompis telefon och subscribar oss i dennes podspelare :)