Småbrukarpodden

Tess avslöjar sin hemliga ingrediens

January 06, 2022 Season 2021
Småbrukarpodden
Tess avslöjar sin hemliga ingrediens
Show Notes

Tomasdagen är en intressant dag där mycket händer. I år inföll midvinterblot/vintersolståndet och Tomasdagen. Kvarnar och vattenhjul skall stå stilla eftersom Näcken är ute och rör sig. Julstöket skall vara avklarat och julölen får provsmakas.

Tess har recept att följa, men ingredienser saknas nästan alltid när något skall provas - i det här fallet mörk sirap. Sirap och Brödsirap fanns men inte mörk sirap. Blir det verkligen någon skillnad?
Vi reder också ut vad rågsikt är och hur du gör egen rågsikt.

Dricker du äggtoddy? Vi harett fantastiskt recept baserat på florsocker, ägg, grädde och alkohol (Grönstedts cognac). Vilket är ditt favoritrecept?

Tess hemliga ingrediens är kärlek (enligt Tess) och att Tess gör olika varje gång istället för att följa receptet (enligt Mattias).

Spotify har släppt en stjärnfunktion så nu kan du göra Tess glad genom att gå in på Spotify och ge oss de stjärnor du tycker vi förtjänar!

Mattias berättar om månadsbrevet som de som prenumererar på ett djur får varje månad. Kolla in Gårdsbutiken du med! 

Bli LilltorpKompis! Gillar du det vi gör? Stöd oss då gärna.
För bara 19 kr i månaden kan du bli LilltorpKompis och stötta oss.

Annars så uppskattar vi om du delar det här avsnittet i sociala medier. Eller om du tar en kompis telefon och subscribar oss i dennes podspelare :)